Vår historia

Det var en gång två systrar som genom berättandet skapade en egen sagovärld som gav trygghet och öppnade dörrar till inre världar. Ur fantasin föddes Bonki, den modiga tjejen som inte alltid känner sig så modig. Tillsammans fick de äventyra i Evighetsskogen! Idag har berättelserna gått vidare till en ny generation och utvecklats till kreativa kommunikationsverktyg för hela familjen.

Med drömmen om att hjälpa stora och små att förstå sig själva och varandra bättre har vi tagit fram produkter som främjar kreativitet, sätt att uttrycka sig och självkänsla. Genom äventyr hoppas vi på att skapa meningsfulla samtal, trygga relationer och ökad förståelse.

Vi vet att vardagen har sina utmaningar och att alla kämpar med sitt. Vårt syfte är att göra den lite roligare och våra relationer mer friktionsfria genom att ta med er in i Raga & Muffins värld. Där utforskar, känner, leker och lär vi ihop med våra barn.

 

Vilka är vi?

Ett gäng föräldrar som letat med ljus och lykta efter meningsfull och engagerande sysselsättning som dämpar det dåliga samvetet och lockar bort från skärmarna. Idén om att ta de älskade berättelserna som redan fanns i familjen och skapa en helt ny värld föddes. Tillsammans har vi slagit ihop våra kloka hjärnor, erfarenheter från föräldraskap och arbetsliv samt kunskap från psykolog och språkvetare för att ta fram hållbara produkter som gör skillnad för både stora och små. 

 

Sagan om Bonkis äventyr i Evighetsskogen

Raga & Muffin föddes ur berättelsen om Bonkis äventyr i Evighetsskogen som idag finns som ljudbok/podcast. Nedan kommer ett litet smakprov, men du kan lyssna på hela berättelsen helt gratis här!

En dag händer något oförklarligt och Bonki vaknar ensam upp på en barrig stig i en tyst skog. 

Evighetsskogen är en annorlunda skog. Ibland vacker och trygg med lavaälvor dansandes i trädkronorna och värmande solstrålar visar vägen på de små stigarna som virvlar fram över trädens tjocka rötter. Ibland är den dock vrålande mörk, en plats där invånarna lever i skräck för Strattadunderna, de stora jätteliknande varelserna som svävar i himlen ovanför skogens innevånare och som närsomhelst kan föra bort en. 

På en stig i den tysta gåtfulla Evighetsskogen möter Bonki de två figurerna Raga och Muffin. Ett väldigt glatt litet lejon med en trasig man och en märklig liten blå man. Tillsammans dras de in i en rad spännande äventyr för att rädda det som aldrig borde ha blivit förstört från början.